Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J15a33n 70R80á44ž

20. 7. 2016 13:57

Mimo idiotů tylu Junckera si nikdo nepřeje, aby EU dělala Británii nejake překážky ve volném obchodu. Bude to tvrdé vyjednávání a Brity to také něco bude stát. Např.přistoupi na volný pohyb osob , možná s nějakými kvótami pro jednotlivé státy EU.

EU dnes vyhovuje převážně Němcům ekonomicky a Francouzům politicky. Ostatnim zemim eurozóny vyhovuje jen proto, že dostavaji úvěry za úroky, na které by nikdy s vlastní měnou nedosáhli. Zemím i mimo eurozónu, že dostávají dotace na zemědělce a novým státům, že se tam mohou přisát korupčníci na eurodozace EU..

Eurozóna je podvod Německa na všechny ostatní státy, neb kdyby měli po rozpadu eurozóny marku, tak okamzity kurz marky k řecké Drachmé tipuji cca 1:30, kdyby Italové přešli na Liru tak okamžitý kurz by byl cca 1:10 a po nutné devalvaci by byl 1: 30...atd, atd Německý export by se zasekl a s ním i náš export. Naopak ekonomika Italie, Španělska a Portugalska by se postupně zvetila a Řecko by věřitelé poslali do kytek, jak před několika málo lety Argentinu. Než by se opět měny dostaly do nějakého reálně rovnovážného stavu, trvalo by min.10 let.

0 0
možnosti
JR

J62a32n 91R58á75ž

20. 7. 2016 14:00

Zelená nafta je socialistický výmysl, jehož pomocí, samozřejmě i jinými dotacemi, korumpují vlády své občany levnými potravinami, jejichž ceny neodpovídají reálu.

0 0
možnosti
AK

Na zelenou naftu žádný ostrý názor nemám, ale při hodnocení Irska si myslím, že je třeba se vrátit do září 2008, kdy se irská vláda zaručila za všechny úspory a všechny dluhopisy, které držely nebo vydaly všechny banky podnikající v Irsku. Když se stát zaručil za všechny dluhy soukromých bank, fakticky tím rozhodl o bankrotu Irska, ke kterému došlo v prosinci 2010.

Není tedy až tak překvapivé, že když někdo spadne do sklepa, že se za první schody vyškrábe rychleji, než na ty vedoucí z přízemí do prvního patra.

0 0
možnosti
AK

Myslím si, že by měli odstoupit všichni - Juncker, Schulz, Tusk i Merkelová. Za neřešení a nezvládnutí migrantské krize.

Ale problém EU je hlubší a ubráním pravomocí úředníkům a větší demokratizací rozhodování EU (někam před Lisabonskou smlouvu) se nevyřeší - i kdyby politici EU tyto 2 změny chtěli provádět. Tomu ale nic nenasvědčuje.

Ten hlavní problém je v tom, že se nesnižují nerovnosti mezi zeměmi a regiony, ale naopak - prohlubují se.

Průměrná mzda v Dánsku je 10x vyšší než v Bulharsku a jistě ani sami Dánové nevěří, že jsou 10x výkonnější. Tento nepoměr ale Brusel nedokáže změnit. Musel by změnit strategii nadnárodních firem a velkých finančních skupin. Takže se nerovnováhy a nerovnosti, které globalizovaná ekonomika vytváří, snaží zmírnit přerozdělováním prostředků z evropských fondů. Do těch ale přispívají hlavně bohatší země.

Výsledkem je, že daňoví poplatníci vyspělých zemí mají pocit, že Evropy je příliš, daňoví poplatníci chudších zemí mají pocit, že jsou mizerně odměňování ve srovnání s kolegy z vyspělých zemí (a nadnárodní firmy na to pobaveně hledí z daňových rájů).

Jak oboustranný pocit nespravedlnosti odstranit?

2 0
možnosti
PK

Tak velké integrace (volný pohyb všeho) různých ekonomik nemohou asi úspěšně fungovat a z integrace se musí ubrat. Ale Němcům jako "hegemonům" EU vyhovuje.

0 0
možnosti
  • Počet článků 126
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 888x
Politik, starosta Uherského Hradiště, krajský zastupitel, Zlínský kraj http://www.stanislavblaha.cz Facebook: https://www.facebook.com/Ing.StanislavBlaha Twitter: www.twitter.com/StanislavBlaha

Seznam rubrik