Diskuse

Česká pravice

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J58a93n 85R62á18ž

30. 11. 2016 17:49

Volič pravicového zaměření úpěnlivě čeká na politický subjekt, který by mu předložil programový projekt, který by ho přesvědčil k volbě. A Realisté jsou nadějí...alespoň osobou jejího zakladatele.

Pravice je roztříštěná. To nikdo nepopírá. ODS pod vedením liberálního akademika bez jakéhokoliv charismatu, TOP09 stále víc a víc se profilující jako strana neoliberálního eurosměru, Svobodní, kteří působí více jak politická strana jako debatní klub, která snad ani nemá parlamentní ambice , jsou pro pragmaticky uvažujícího pravičáka nevolitelné strany.

Odsudky, které pronáší autor článku ukazují na zoufalství těch, kteří stále doufají, že klasické strany mají ještě šanci. Spíše by bylo na místě, než ihned pronášet kritické odsudky počkat,jak bude tato nová strana ve svém vývoji pokračovat, kolik známých a respektovaných osobností se k ní přidá a jaký tým si Robejšek vytvoří. Teprve potom bude na místě vést diskuzi, zda tento nový subjekt má, či nemá šanci oslovit pravicového voliče.

0 0
možnosti

Vase dva odstavce celeho clanku vam nesvetci. V minulem clanku ve vasem rozboru voleb v USA jste byl rozumejsi. Snazil jsem se vam to nezne naznacit, ze je to k.....na co jste napsal.

'Nechval den pred vecerem' muze byt kritika vasi uvahy v tech dvou odstavcich. V CR je hodne moznych volicu, kterym se zamlouva pravicovy smer. Mozna, ze jsou to prave ti, kteri nevoli, nebot nemaji koho. Proto jsem vasim kritikem. Dejte nove strane 'chanci' nam rici, co chce udelat. To je podstatne pro vsechny strany. Proto ocekavam dalsi vas rozbor nove strany po vyhlaseni jejiho programu a seznamem velicin , ktere budou stranu vest. Uz se tesim.

2 0
možnosti

Já se zase těším s čím lepším na jaře pro občany přijdou. Zda vůbec chtějí být skutečnou pravicovou stranou, zda zapustí novými členy partajní kořeny i v obcích atd. Uvidíme, nechme se překvapit, zda nepůjde zase o novou stranickou kometu na politickém nebi. Těch už několik vzlétlo i do lavic parlamentu, aby opět zapadlo za horizont.

0 0
možnosti

Ta roztříštěnost, podle mého soudu, vychází zejména z toho, že jen málokdo si dá čas a práci studovat myšlenky, které s pravicí obvykle souvisejí. Myslím, že kdyby si spousty usilovných pravičáků přidaly k předvolebnímu marketingu ideálně i studium Hayeka, Misese, Kirznera nebo Rothbarda, tak by spousta témat na kterých se pravice tříští bylo finálně rozřešeno. A pak by se dalo jít směrem ke svobodě, dobrovolnosti a ochraně vlastnických práv společně a silněji. Jinak to bude takové jaké píšete ještě víc. Roztříštěné, marginální. Navíc, spousta stran, které se dnes svobodou zaštiťují, s ní má pramálo společného a akorát ji v očích všech obyvatel przní.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS