Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

I52v92o 45P24a69t94t80a

15. 4. 2017 11:18

Zeptejte se toho odborníka ODS Stanislava Blahy jak jsou financovány důchody, nebo jak by definoval starobní důchody ze státem garantovaného I. důchodového pilíře. Určitě nezná odpověď ani na jednu z otázek, tj. neví NIC o státním důchodovém systému. Následně, na základě svých "znalostí" kritizuje politické protivníky. Pozor, ne že bych s některými statistickými argumenty nesouhlasil. Bohužel byly vyneseny jen naslepo, bez znalostí problematiky. Platí: Neználek (S. Blaha), kritizuje Neználka (M. Marksovou).

0 0
možnosti
AT

Pane Blaho, souhlasím, že zvýšení důchodů je vhodně načasovné jako předvolební trik. SOuhlasím i s tím, že důchody jsou časovanou bombou a problémem do budoucna. Ale nemyslím si, že to vyřešíme jednoduše tím, že se důchody zvyšovat nebudou. Nebo co jste chtěl vlastně naznačit? Od komunálního politika bych očekával alespoň náznak nějakého řešení, ne jen prostý popis. Tohle je na úrovni příspěvků vašeho spoluradního Sedi.

0 0
možnosti
JH

J24a70n 67H81r91u38z68a

14. 4. 2017 17:02

Letos se nacpalo do neziskovek 72 miliard. Kdyby se dalo těm romským a vítacím nula mohlo by se přidat důchodcům i víc jak 500 aniž by to rozpočet zaregistroval. Problém je totiž v tom, že razantním zvyšováním mezd státním zaměstnancům tady roste průměrná mzda a díky tomu i ceny potravin a průměrný důchod už nečiní 42%, ale spíše třetinu průměrné mzdy. Ve spotřebním koši důchodců jsou hlavně potraviny a náklady na bydlení.

0 0
možnosti
Foto

Vážený soudruhu z ODS, pokud bychom zrušili jenom krajské dotace kromě sociálních, zrušili ČNB která je úplně zbytečná (spíše ještě škodí), tak důchody můžou být dvojnásobné.

Pokud zrušíme nesmysly na státní úrovni jako například podporu zelených energií, zrušíme ministerstva typu agentur pro sociální začleňování, zbytečný statistický úřad, podporu stovkám politických neziskových organizací, pak můžeme hned zrušit daň z příjmu fyzických osob.

Topíme se v penězích vybraných z daní ale parazitů je ohromující množství, všechno sežerou.

0 0
možnosti
IC

Taky mě napadá mnoho výdajů této vlády naprosto zbytečných. Třeba dotace, úlevy a podpory Agrofertu...

1 0
možnosti
Foto

I vy jeden, nejste náhodou nějakej ten škarohlíd, kterej nevěří zázračným schopnostem ministra a budoucího premiéra Babiše?

2 0
možnosti
Foto

Majetek zmrazit; nechat rok žít z životního minima a potom položit otázku znovu.

0 0
možnosti
Foto

Dobře, když tedy nemáme na zvýšení důchodů, jak je možné, že se "zázračně" nacházejí stamiliony a miliardy na zaopatřování úplně cizích muslimských imigrantů, kteří (ač v plném produktivním věku) nikdy pracovat nebudou a ani pracovat nechtějí a nemůžou?! Rv

5 0
možnosti
Foto

Nenacházejí se, jedeme na dluh a to se nám za pár let vymstí. Bude přibývat důchodců a ti,, na něž jsme vynaložili zázračné nalezené miliardy budou tvořit další natažené ruce, ale pracovat nebudou. Šeredně se nám to vymstí.

2 0
možnosti
OP

Pane autore, píšete z pozice člověka, který je bohatě za vodou. 11 tisíc Kč je almužna na přežití a vy to dobře víte. Je přemnoho požíračů státních prostředků, jak je uvedeno např. i v příspěvcích níže (přebujelá státní správa, plýtvání prostředků pro nejrůznější neefektivní neziskovky, předražené státní zakázky, i to debilní zbrojení a mnoho dalších). Pokud je váš rozhled tak minimální, jak jste vyjádřil ve článku, měl byste opustit politiku a živit se poctivou prací

10 1
možnosti
Foto

když jsou peníze na bankovní intervence, tak jsou na cokoli

5 0
možnosti
VS

Úvaha měla končit slovy - jak to uděláme, aby na důchody bylo. Jinak je to jenom další článek, který má ukázat prstem na toho druhého - hele, on za všechno může.

9 0
možnosti
JR

J13a24n 21R19á17ž

13. 4. 2017 18:28

Zcela nesouhlasím s filozofií článku. Jestliže máme na valorizaci příjmů státních zaměstnanců a politiků, musíme mít i na valorizaci důchodů. Jestli nemáme, tak nejde valorizovat nikoho.

Dnešní důchodci neměli žádnou možnost si rozhodným způsobem vlastním přičiněním své důchody vylepšit. Dnešní důchodci ani neměli svobodnou volbu povolání a tak si nemohli zvolit povolání, které by jim mohlo možnost naspořit si na to, aby měli vyšší příjmy ve stáří, jako to mají dnešní mladí. Většina dnešních důchodců je nucena žít jen z milodarů státu. Proto považuji za morální, aby se v situaci, kdy se valorizují příjmy politiků a státních zaměstnanců v závislosti na růst průměrných mezd, stejným způsobem valorizovaly starobní i invalidní důchody. Důchodci jsou totiž stejně závislí na příjmech do státního rozpočtu jako státní zaměstnanci, tak proč dělat rozdíly?

Argument "kdo zaplatí důchody dnešním mladým" je zcela lichý! Dřív nebo později bude nepochybně ze solidárního průběžného systému zaručen jen důchod zajišťující základní nezbytné prostředky a příjem zajišťující důstojný život těm, kteří se vinou zdravotního hendikepu si sami nemohli zajistit dostatečný příjem. Čili státní starobní důchody zaručí jen základní životní standard. Na zajištění jakéhokoliv navýšení si musí dnešní mladí našetřit stejně, jako to dělají všichni v nesocialistickém důchodovém systému.

9 1
možnosti
  • Počet článků 126
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 888x
Politik, starosta Uherského Hradiště, krajský zastupitel, Zlínský kraj http://www.stanislavblaha.cz Facebook: https://www.facebook.com/Ing.StanislavBlaha Twitter: www.twitter.com/StanislavBlaha

Seznam rubrik